Hej alla grannar!

Natten till onsdagen hade den nedre parkeringen besök av tjuvar. En bilägare på gård 3 upptäckte när han skulle åka iväg på morgonen att katalysatorn hade stulits. Vid samtal med bärgaren som hämtade bilen för transport till Toyota Vällingby berättade bärgaren att även Rapsvägen och Linvägen hade haft besök samma natt.

Även där var det stöld av katalysatorer, och även där var det Toyotaägare som drabbats.Han berättade att det stod 18 st Toyota på verkstaden i Vällingby som alla väntade på nya katalysatorer. Han trodde dessutom att det säkert stod minst lika många bilar på Toyota Rissne.

Varför just Toyota har blivit så populärt att stjäla från kan man ju bara spekulera i, men kanske innehåller dom större andel av ädelmetallerna som dom är ute efter.Men bärgaren berättade att det absolut inte ”bara” var Toyota som drabbats av detta.

Det är väl i nuvarande stund inte mycket vi enskilt kan göra förutom att i möjligaste mån ställa in våra bilar i garagen samt anmäla om någon belysning på parkeringen inte fungerar. Håll gärna lite extra koll då du/ni kommer hem på kvällen – kanske lite senare än ”normalt”.

Jag har även meddelat den kontakt föreningen har för Grannsamverkan vid Vällinbypolisen och bett om att det vänligen prioriterar närvaro i vårt närområde.

Posted in Grannsamverkan, Info. RSS 2.0 feed.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *